Четврток 24 Јун 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Се наоѓате во: Дома
Сребрена вода PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Четврток, 13 Декември 2012 14:28

Сребрена вода како природен антисептик и антивирусен препарат е познат од поранешни времиња кога владетелите водата ја пиелеод сребрени садови.

Колоидното сребро е многу јак природен антибиотик и антисептик кој покажува резултати при антимикробно влијание кај 650 различни видови патогени организми. За разлика од останатите антибиотици, поради природата на делување на среброто во организмот, еднокелиските патогени микроорганизми кои се наоѓаат во сребрената вода не можат да развијат резистенција на сребро.

Колоидната сребрена вода со концентрација од 0.04ppm (0,04 mg/dm3) делува бактериостатски и бактерицидно на различните патогени бактерии. Исто така сребрената вода и колоидното сребро кое се наоѓа во неа ги деактивира и уништува вирусите (утврдено е антивирусно дејство на вирусите грип A-1 и B, некои ентеро и адено вируси, коксаки вируси од тип A-5, A-7 и A-14, вируси на херпес и хепатит...), како и различни плесни и патогени гливици (Кандида). Антисептичкото дејство на Колоидната вода е 1750 пати појако од карболната киселина (фенол) и 3,5 пати појака од хлорот(кој најчесто се користи за дезинфекција на водата за пиење).

 

Последно освежено на Четврток, 13 Декември 2012 14:36
 

Популарни

Посетители

Има 13 гости присутни

Анкета

Ви се допаѓаат производите на ПРИМЕД?