E enjte 24 Qer 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Gjendeni në: Shtëpi Produkte Primed 4
Primed 4
Primed 4 pdf Shtyp Email

PRIMED 4 Propolis – Pika

PRIMED 4 Propolis – Pika, janë pika kryesisht nga propolisi dhe alkooli, të cilat përmbajnë koncentrat të lartë të propolisit që ndikojnë shumë fortë. Mjaftojnë që të merren pesë pika në një copë sheqeri apo në një lugë mjalte, bazë ditore që të largohen simptomet e influencave, apo të kollit. Posedon veprime antibiotikësh, antivirusale dhe antiflamatore, gjithashtu vepron si dezinfektant i kavës se gojës dhe fytit. Përdored dhe kundër paradentozës, ndezjes të nofullave, gastrititeve

Si perdoren PRIMED 4 Propolis – Pika

Pesë pika PRIMED 4 Propolis – pika shtoi ne lugën me mjaltë apo ne copë sheqer dhe të merret tre herë ne ditë varësisht nga nevoja.

PROPOLIS DHE SËMUNDJET VIRUSALE

Medicina për tash ende nuk posedon shumë barëra për shumë viruse. Në luftën kundër viruseve, rezultatet më të mira arrihen, nga përodrimi i veprimeve profilaktike, para se gjithash me vaksinim.

Përvojat e mira me përdorimin e PROPOLIS-it tek sëmundjet virusale (influencës, flamëve) ka sjellur që të kontrollohet ndikimi i PROPOLIS-it në viruse të ndryshëm. Hetimet njëmendësh na tregojnë se PROPOLIS-i, ka ndikim të terthortë (kundersjelltë) direkt- ndikim kundër virusal dhe indirekt nxit mbrojtjen imune në trup të njeriut.

Terthorazi ndikimi kundervirusal bazohet në ndarjen e AND-së tek virusi. Tek disa lloje të (Herpes simpleks, influenza, Herpes genitalis, Herpes zoster,njollat e mëdha, reo-virus etj.) parandalon replikim e tyre, përkatësisht shumimin mbrenda dhe zvogëlon sintezen e AND-së që manifestohet me zvogëlimin e aktiviteteve virusale (1,2,3,4). Tek disa viruse onkogjene, parandalon shëndrrimin e qelizave të shëndosha ne kancerogjene, ashtu që e ndërton AND-në e tyre (fragmenton), ndërsa në ndërkohë lëviz mekanizmin e apeptozës, përndryshe i shkatërron qelizat e transformuara. (5,6,7). Kërkimet në institucione vërtetojnë se PROPOLIS-i gjithashtu shkatërron tumoret dhe qelizat tumoriale (apeptozës), në ndrërokohë i ruan qelizat e shëndosha. Parësia e ndikimit të shëndoshë dallohet menjëherë rritja e numrit të limfociteve dhe antitrupthave si përgjigje e infeksioneve virusale (8).

Shënimet interesante për vaksinë (virus në formë te dobët) në kombinim me PROPOLIS, hapurazi e ngrit mbrojtjen imunologjike sa edhe vaksinat e vërteta.

Kërkimet klinikale kanë dhënë rezultat më të shpejtë të shërimit të Herpesit gjenital tek meshkujt dhe femrat që kanë përdorur kremë me PROPOLIS, dhe më pak te ato që kanë përdorur ilacin acyclovir (10). Tek influencat virusale përdorimi i PROPOLIS, e përshpejton procesin e shërimit, deri më 2,5 (dy herë e gjysmë) (11).

Kerkimet njëmendësh tregojnë se PROPOLIS-i,si përzierje afër 300 fjollëza janë më efikase se fjollëzet e vecanta të viruseve (12). Përdorimet e PROPOLIS posedojnë përzierje të ndryshme, ndërsa dallimet janë të parëndësishme (13) Për këtë aspekt vlerat shëruese te PROPOLIS-it janë përzierje e rendësishme e të gjitha bashkëdyzimeve natyrale që bimët i kanë ndërtuar në të (PROPOLIS natyral), ndërsa jo me largimin e vecantë të kyqeve apo përzierjeve të vetëm disa kyqeve (ekstrakt dhe propolis).

Rezultatet shumëvjecare nga anketa të kryera, prej njerëzve të cilët kanë përdorur si parandalim PROPOLIS vërtetojnë se kanë pasur bindshëm zvoglimin e viruseve (influencë dhe flamëve) dhe shërim më të shpejtë në fazën e parë të shërimit që kur kanë filluar të përdorin PROPOLIS. Janë të me interes të madh përvojat me PROPOLIS natyral, tek disa pacientë të sëmurë nga mononukleoza (Epstein – Barroy virus) Simptomet kanë qenë lehtë të shfaqura, ndërsa kërkimet klinike kanë treguar rritje të parëndësishme në parametra të paspecifikuara., ndërsa shërimet kanë qenë tepër të shpejta. PRIMED 4 Propolis – pika janë preparat i padëmshëm i cila ruan dhe e kthen shëndetin prej influencave virusale.

Literatura e huazuar.

1. Isr Med Assoc J 2002 Nov;4(11 Suppl):923-7.

2. Drugs Exp Clin Res. 1997;23(2):89-96.

3. Microbiologica. 1990 Jul;13(3):207-13.

4. J Nat Prod. 1994 May;57(5):644-7.

5. Arch Virol. 2001 Aug;146(8):1517-26.

6. Mol Carcinog. 1991;4(3):231-42.

7. Anticancer Res. 1995 Sep-Oct;15(5B):1841-8.

8. Int Immunopharmacol. 2004 Jul;4(7):975-82.

9. Vet Immunol Immunopathol. 2007 Mar 15;116(1-2):79-84.

10. Phytomedicine. 2000 Mar;7(1):1-6.

11. Otolaryngologia Polska 1989;43(3):180-4.

12. J Nat Prod. 1992 Dec;55(12):1732-40.

13. J Ethnopharmacol. 1999 Mar;64(3):235-40

 


Më të njohshmet-Popullore

Anketa

Ju pëlqejnë produktet e Primed?
 

Vizitorë

Kemi 2 vizitorë në linjë