Вторник 28 Сеп 2021
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Се наоѓате во: Дома Производи Примед 13
Примед 13
Примед 13 PDF Печати Е-пошта

 

PRIMED 13 kordiceps

СЕ ПРЕПОРАЧУВА НА ЛУЃЕ КОИ ИМААТ:

ТУМУР ИЛИ ДРУГИ МАЛИГНИ ЗАБОЛУВАЊА
КАМЕН ВО БУБРЕГОT
НАМАЛЕН/ОСЛАБЕН ИМУНИТЕТ
КАРЦИНОМ

PRIMED 13 – Kordiceps е припроден диететски производ. Неговиот состав овозможува одлична абсорпција во организмот и е доволно да се конзумира една кафена лажичка дневно пред јадење/оброк. Препаратот не се препорачува за деца помали од 3 години и луѓе кои се алергични на кордицепс. Луѓето кои имаат проблеми со стомачни киселини, можат да го консумираат и еден час после оброкот/јадењето.

Нето: 250gr

Kоличина: Третман за 30 дена - еден месец

Каде/како делува PRIMED 13 kordiceps

1. Дишни органи/патишта
Кашлање, слабост, отежнато дишење, потење, заболувања предизвикани од слабата работа на белите дробови, тромост и други показатели. При намалена работа на белите дробови, со земање на овој препарат PRIMED 13 – Kordiceps може да се постигне многу добар резултат кај лекувањата од туберкулоза, астма, респираторни инфекции,......

2. Бубрези
Современата медицина докажа дека кордицепсот ја подобрува размента на супстанции во ткивата на бубрезите, помага при екскреција на уротоксините, ги обновува бубрежните канали и гломерулите после патолошка или медикаментозна траума, спречува повторување на заразите во бубрегот и хиперфосфоремија, го задржува процесот на влошување на уротеокикоза. Помага при отстранува болките во половината и нозете, спречува полуции и чести мокрења/уринирања, кордицепс постигнува многу добри резултати при превентива и лечење на бубрежните болести.

3.Крвните садови (жили) на срцето
Кордицепс може умерено и стално да го зголемува крвотокот на коронарните жили и го регулира соодносот на калциум и фосфорот во крвта. Кордицепсот е многу ценет препарат за стабилно лечење  на коронарните заболувања на срцето. За одржување на концетрација на тромбоцитите од колагено потекло во артериите кордицепс дава забележителни резултати  - коефициент на инхибиција достигнува 13.3 – 48.5 %

4. Хепатитис, цироза на црн дроб
Кордицепс може непосредно да ја подобри функцијата на црниот дроб. Многу е лековит (делотворен) во превенција на цироза. До ден денешен нема во светот пронајдено поделотворен лек од кордицепсот за лекување портив цероза на црниот дроб.

5. Крв
Кај тромбоцитопенични пурпури, пошниот ефект на кордицепсот е многу добар/значаен. Кордицепсот исто така може да ја подобри здраствената состајбата кај болните од леукемија, односно ја спречува болеста да премине во најлош стадиум.

6. Рак
Знаејќи дека кордицепсот има сестрано дејство на главните органи како што се црниот дроб, бубрези, крвни садови (жили) на срцето и дишните патишта, исто така има и делотворно дејство и кај болести што се поврзани со ракот во краен стадиум. Кордицепсот овозможува уништување на главните жаришта на ракот на горенаведените органи, го подобрува и продолжува функционирањето и состојбата на горенаведените органи. Освен тоа кордицепсот може да го зголеми дејствувањето на леукоцитите, така да може да се спроведува хемотерапија. За болните кои имаат тумур на мозокот е идеален лек.

7. Антитоксично дејство
Кордицепсот може да ја подобри динамиката на станиците на црниот дроб, бубрезите, белите дробови и промената на супстанциите во целиот организам, а тоа му овозможува на организмот да ги исфрли токсините од телото. Исто така помага да се исфрлат и токсичните остатоци од лековите во телото.

8. Спортисти
1993 година – Кинески Национални Игри. Во текот на овие игри кордицепсот беше во центарот на вниманието на светската спортска јавност. ГРУПА ОД ДЕВЕТ СПОРТИСТКИ, КОИ КОНЗУМИРАЛЕ КОРДИЦЕПС СРУШИЈА И ПОСТИГНАА ДЕВЕТ НОВИ СВЕТСКИ РЕКОРДИ. Исто така постајат многу извештаи во светот поврзани за кордицепсот како делува позитивно/чудотворно на спортистите за одлични резултати.

 

 


Популарни

Посетители

Има 10 гости присутни

Анкета

Ви се допаѓаат производите на ПРИМЕД?